Category: film

Fireplace

Fireplace

Tässä abstrakti mv-filmikuva vuodelta 2009. Skannattu A5 kokoisesta mv-vedoksesta. Takan yläosa oli sen verran erikoinen, että tuli kuvattua se. Takka löytyy Paimion sairaalan asuntolasta eli taitaa olla Alvarin itsensä suunnittelema. Sitä ei tarina kerro, miten ko. takka toimii.

Rope

Rope

Pitkästä aikaa filmikuva viime kesältä. Tämä skannattu 10-kuvasta. Filmikuvaamiseen on tällä hetkellä kova palo varsinkin mustavalkokuvaukseen. Filmin kehittäminen on mielenkiintoista, mutta vedostaminen suurennuskoneella ja kemikaaleilla on se juttu. Kuvan ilmestyminen paperiin kehitteessä on aina mahtavaa katsottavaa.

Viimeinen tentti…

… tältä lukuvuodelta oli tänään. Saa nähdä kuinka käy, kun tulokset tulevat vasta syksyllä. Täytyy sanoa, että lukeminen ei ole oikein maistunut, vaikka keväällä tuntui hyvältä ajatukselta jättää tentti kesäksi, kun on “aikaa lukea”. No syksyllä uusitaan uudelleen, jos ei mene läpi.

Hommasin ebay:stä uuden käytetyn filmikameran, joka on Nikon F80. Hankita johtuu siitä, että muut filmikamerani ovat niin vanhoja, että en pysty käyttämään G-sarjan objektiivejä. F80:llä pystyn käyttämään nyt Nikonin 70-200mm f2.8 objektiivia, joka piirtää kyllä nätisti. Ensimmäinen testifilmi on ammuttu ja Kuva-Paijulassa kehitetty. Objektiivina käytin ainoastaa Nikonin 35mm f2.0 objektiivia, joka myös piirtää nätisti, jota ei välttämättä tästä esimerkkikuvasta näe. Filminä käytin väriprosessissa kehitettävää Kodakin BW400CN filmiä.

Kasvimaan rikkaruoho

Ensi vuonna…

… tunnelin päässä toivottavasti on paljon valoa!

Hassun hauskaa vuodenvaihdetta kaikille!

Valoa tunnelin päässä?

Kuva on otettu uudella (käytetyllä) filmikameralla Zenza Bronica 645 ETRS Kodak Portra VC400 filmille. Muunsin skannatun kuvan kuitenkin mustavalkoiseksi, kun näytti näin paremmalta. Etsimenä on kuiluetsin kuten Yaschica B:säkin, joten on hauska opetella kuvaamaan, kun etsinkuva on peilikuva. Aina kääntää kameraa ensin väärään suuntaan, kun rajaa kuvaa oikeaan kohtaan. Mukana on kaksi 120 filmiperää, joten nyt voi olla sekä väri- että mv-filmi koko ajan valmiina. Perien mukana tuli myös filmiluukun sulkulevyt, joten perän vaihto onnistuu lennossa.