Päivitystä jousiammuntaan

Winact

Palasin ammunnassa perusteisiin. Olen ampunut 70″ jousella, koska minulla on ollut pitkä veto ja nuolet ovat olleet n. 31″ pitkät. Minulla on 36 lbs 68″ lavat, joita päätin kokeilla. Lavat, joilla olen ampunut vuodesta 2004 ovat 70″ ja 30 lbs, ja vedän niistä pitkällä vedolla 37 lbs. Nyt lyhensin vetoa 29″:aan, koska minulla oli Tompan vanhat nuolet, jotka sopivat 68″ lavoilla jouseeni, josta vedän nyt 42 lbs 29″ vedolla. Jäykkyyden nosto on yhtäkkiä kova ja varsinkin, kun harjoittelu ei ole ollut tarpeeksi ahkeraa.

Mutta, mutta… Kävikin niin, että asentoni parani niin paljon, että ampuminen tuntuu helpommalta. Pitkällä vedolla jaksoin harvoin ampuessa juuri ja juuri 45 laukausta, jonka jälkeen pokakäsi alkoi pettää. Nyt jäykemmällä jousella ja lyhyellä vedolla pystyn ampumaan helposti 90 nuolta ilman, että paikat pettävät. Toki kroppa väsyy nopeasti ja osumat huononevat nuolimäärän noustessa, mutta väsyminen tapahtuu oikeissa lihaksissa.

Innostuin ampumisesta, että osallistuin seurakisaan 6-7 vuoden tauon jälkeen. Kisatyyppi oli 18 m 2 x 30 nuolta ja tulokseni oli 452, joka on samalla tasolla, kun harjoittelin 3-4 kertaa viikossa säännöllisesti. Jos nyt jaksaisi käydä harjoittelmassa, sasikohan sitä jossain vaiheessa 500 rikki… Jos haluaisi pärjätä kansallisella tasolla, pitäisi tuloksen liikkua 570-590. Ja muistutuksena, kymppi on 18 m matkalla 4 cm.

One Reply to “Päivitystä jousiammuntaan”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *