555 kanttiaaltosyntetisaattori

555 kanttiaaltosyntetisaattori

Olen taas innostunut rakentamaan elektroniikkaa. Tein NE555 piiriin perustuvan kanttiaaltosyntetisaattorin.

Laitteessa on kolme oskillaattoria. Jokaiselle oskillaattorille on kahdeksan kondensaattorin setti, jolla voidaan valita taajuusalue. Käytössä oleva(t) kondensaattori(t) valitaan vasemmalla näkyvillä dippikytkimillä. Jokainen oskillaattori muodostuu kahdesta NE555 piiristä. Laite on täysin analoginen =D . Sillä saa kyllä mahtavia ääniä aikaiseksi varsinkin, jos maustaa soundia mikserin efekteillä. Myös kitaraefektejä voisi käyttää.

Innoituksen rakentamiseen sain tästä videosta, josta löytyy linkki kytkentäkaavioon.

One Reply to “555 kanttiaaltosyntetisaattori”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *