Patalappu vs EU

Pakko avautua uutisesta, jossa #EU kieltää käyttämästä itse tehdyistä patalapuista nimitystä “patalappu”. Ylen uutinen löytyy täältä. Eli itse tehty #patalappu ei kelpaa suojavarusteeksi, jos sen lämmöneristyskykyä ei ole todennettu. Ilman todennusta itse tehdyn patalapun saa nimetä esim. “käsintehdyksi koriste-esineeksi”.

Ihan totta! Tarvitaanko tähän todella kannanotto EU-tasolla? Iso joukko kovapalkkaisia ihmisiä on ilmeisesti miettinyt tätä asiaa, ja he ovat päätyneet edellä mainittuun määräykseen.

Eikö ihmisten tarvitse enää itse ajatella ollenkaan?

Mielestäni kaikkia vahinkoja ei voi estää keksimällä siihen kansalaisia suojaava määräys. Ihmisillä on ja tulee olla vastuu omista tekemisistään. Myönnän polttaneeni sormiani useamman kerran itse tehtyä patalappua käyttäessäni. Syytänkö tästä patalapun tekijää? En, vaan itseäni huolimattomuudesta, ja seuraavalla kerralla muistan kääntää patalapun kaksinkerroin. Ja varmasti tulen jatkossakin polttamaan näppejäni oli patalappujen nimeämiselle määräyksiä tai ei.

Patalappu vs EU
#patalappu #EU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *