Ulkotuli ruokaöljystä

#ulkotuli #ruokaöljy #lasivilla

Mökille oli jäänyt ruokaöljyä, joka oli mennyt huonoksi eli tuoksahti epäilyttävälle. Mietin mitä siitä voisi tehdä, ja poltettuani viimeisen oikean ulkotulen edellisenä iltana, keksin kokeilla ruokaöljyn soveltuvuutta ulkotulen polttoaineeksi. Sydänmateriaaliksi laitoin lasivillaa, kun pumpulilankaa ei ollut, enkä jaksanut repiä vanhoja vaatteita ( joita kyllä mökillä riittää). Ananaspurkki toimii ulkotulen runkona.

Ulkotuli ruokaöljystä
Ulkotuli ruokaöljystä

Ja systeemihän toimii vallan mainiosti ulkotulena. Kylmän öljyn syttyminen vaati pienen kaasupolttimen, mutta sytyttyään tuli palaa tuulessa ja jopa sateessa samalla tavalla kuin ostettu ulkotuli.

Lasivillasydämen pystyssä pysymisen varmistin tuikkukynttilän alumiinivuoasta tehdyllä tuella.

Ja varoituksen sana! Jos teet tällaisen ulkotulen, käytät sitä omalla vastuulla! Öljyn kuumeneminen saattaa leimahduttaa koko astian tuleen esim. lämpimillä ilmoilla. Varmista, että ulkotuli on riittävän kaukana rakennuksista ja palavista materiaaleista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *