Nuttu kissa ja Freya Kisu-kisu

Nuttu #ragdoll kissa on ollut meillä n. vuoden Kuukkusen ja Freyan seurana. #nuttu on Kuukkusen isosisko. Nuttu on sylikissa, kun taas #kuukkunen ei välitä sylistä, vaikka onkin hyvin seurallinen. Nuttukin on seurallinen ja tulee oma-aloitteisesti mahan päälle tai syliin.

Nuttu kissa

Freya Kisu-kisu on ollut meillä reilun vuoden. #freya on n. puolivuotiaana Livonsaaresta loukutettu villikissa. Meille Freya tuli n. yhden vuoden ikäisenä, eli nyt Freya on n. kaksi vuotta.

Kun Freya tuli meille, niin sitä ei näkynyt pariin viikkoon muuta kuin öisin. Kuukkusen kanssa Freya on ollut heti kaveri, ja Freya tykkää Kuukkusesta niin paljon, että Kuukkunen välillä hermostuu, kun Frey kiehnää Kuukkusen ympärillä. Nuttu ja Freya eivät ole ylimpiä ystäviä, mutta tulevat kuitenkin toimeen. Välillä yllättävät toisensa, ja ainakin Freyan puolelta kyseessä on leikki.

Frey ei vielä anna koskea itseensä. Satunnaisesti sitä pääsee vähän silittämään hetken aikaa, mutta jos liian pitkään yrittää silittää, niin Frey kyllä läppää, jotta ymmärtää lopettaa. Alkuaikoina Freya nukkui piilossa ja meni helposti piiloon, jos jotain uutta tapahtui tai tuli vieraita. Nyt Freya ei ole pitkään aikaan piilotellut, vaan on aina esillä. Välillä saattaa nukkua meidän sängyn alla, kun Kuukkunen ja Nuttu nukkuvat sängyn päällä. Frey on kuitenkin kova leikkimään, ja tykkää narun päässä olevista leluista.

Kuukkunen ja Freya ovat mainio parivaljakko, koska Freya on n. puolet pienempi kuin Kuukkunen. Silti ne painivat keskenään tasaväkisesti täysin ääneti ja jahtaavat toisiaan vuorotellen. Nuttu sen sijaan saattaa joskus murista ja sähistä, jos Freya yrittää saada sitä leikkimään silloin, kun Nutulle ei sovi.

Freya Kisu-kisu

Yllä olevassa kuvassa Freya on ollut meillä n. kaksi kuukautta vuonna 2017. Eli jo kahden kuukauden jälkeen uskalsi ottaa parvekkeella aurinkokylpyjä. Tällä hetkellä Freyan suosikkipaikka on verkotetun olohuoneen ikkunan vieressä, kun siihen paistaa aurinko, ja ikkunan ollessa auki kissalle ei tule niin kuuma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *